Karácsonyi trendek 2008-2009

Gunnar Frank nemzetközileg elismert divattervező, aki a holnap meghatározó trendjeit kifejezetten a Messe Frankfurt (Franfurti vásárra) alakította ki.

A holnap trendjeit idén a fesztiválok kulturális megosztottsága jellemzi. Amennyire másként képzelhetünk el egy ünnepet keleten, északon, nyugaton és délen, annyira más ez a négy stílusirányzat is.

Ebben az évben a divat négy fő trend irányába indult el. A négy trend egyben négyféle temperamentum, négy egészen eltérő hangulat, négy égtáj, négy kultúrkör. Nézzük sorban!

Banzai East
Egyszerű tisztaság – keleti stílus

trends-2008_2009-banzai_eastAz első (keleti) a keleties elemeket magába olvasztó trend. Sokat merít a Japán kultúrából.

Pontos mértékek, szimmetriák, letisztult formák, harmónia jellemzi, olyasmi, amit az ember a csodálatosan rendezett Zen kertekben fedezhet fel. Virága a különleges orchidea, anyagai az üveg, a márvány, csupa nemes és tiszta anyag.

Színei a természetes színek, a narancs, az égkék, a bambuszzöld, a barna.

Candy West
Színes cukorkák – nyugati stílusa

trends-2008_2009-candy_westA második (nyugati) vidám, és édes, akár a vásári cukorkák. Kicsit giccses, még mindig a hetvenes évek és a retro bűvöletében.

Színei harsányak, mint a citriomsárga, a plakátpiros, a püspöklila vagy az orkánkék. Anyagai többnyire előállított, nem természetes anyagok, mint a műanyag, az alumínium, vagy a nylon. A minták elnagyoltak, szinte viccesek, a formákból hiányzik az összhang.

Kaotikus, túlzások és feltűnő elemek jellemzik.

Lagom North
Egyszerűen természetes – északi stílus

trends-2008_2009-lagom_northA harmadik (északi) stílusnak sok közös vonása van az elsővel, mégis más.

Leginkább az északi, svéd kultúrából merít. Természetes anyagokkal dolgozik, melyben kiemelkedő szerepe van a fának. Ennek megfelelően természetes színeket használ, mint a homokszürke, sötétbarna, fenyőzöld, fehér, és a fehér szín tört változatai, fekete, vagy az égkék.

Szögletes, kimért, nehéz. Erős tónusok, de harmónia jellemzi.

Baroque South
Barokkosan díszes – déli stílus

trends-2008_2009-baroque_southA negyedik (déli) stílus a barokk stílus cizelláltságát, történetiségét utánozza. Anyagai a porcelán, az arany, a damaszt.

Formavilága kecses, könnyednek tűnik, mégis rendkívül bonyolult.

Színei az arany, a rózsaszín, a smaragdzöld, a zafírkék, a bíborvörös. Elegáns, ugyanakkor túlzó is. Bonyolult, de valahol összetettségében szükségszerűen jelen van az arányok ismerete is.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>