Karácsonyi trendek 2009-2010

Légies (Airy)
Könnyed, érzékeny, romantikus, költői, őszinte, áttetsző

trends-2009_2010-Trend_Collage_Airy

Mindezeket összevetve ez a stílus, amely modern és könnyed, egyben egy finom érzéki és gyengéd hatást vált ki, ami mindig időszerű. Századunk a 21. század romantikus. A “légies” stílus ennek megfelelően lágy pasztellszínekkel, rózsaszín, halványszürke, folyadék struktúrával és sok, sok fehérrel dolgozik.

Átlátszó, áttetsző anyagokkal, amelyek olyan könnyűek, mint maguk a színek, mint például: sifon, selyem, csiszolt kristály, finom porcelán, gyöngyház.

Ez a finomság mutatkozik meg a rajzokban, domborművekben megjelenő fény és árnyjátékban. Elmosódott motívumok mozgatják meg fantáziánkat. A stílust sugárzó ünnepi díszek, valóban romantikusak miközben modernek is érezzük.

Cuki (Sweet)
Fiatalos, friss, játékos, divatos, édes és naiv

trends-2009_2010-Trend_Collage_Sweet

Jellemzője a stílusnak a spontaneitás, frissesség és boldog életérzés. Mindannak a keveréke amit, édesnek, lányosnak és cicásnak találunk. Éppen ezért kicsit giccses. A színek palettája a homokszíntől a türkiz, palaszürke és lila ragyogó árnyalatáig terjed. Mindenütt megjelennek a virágok. Minden kicsit “cukros”.

A felhasznált anyagok a műanyag, lakk, tüll és szatén, a számtalan kiegészítő mind, mind egy álomvilág megvalósítói.

A stílus gondtalanságot sugall.

Nyugodt (Comfort)
Meghitt, hagyományos, funkcionális, művészi és kellemesen organikus

trends-2009_2010-Trend_Collage_comfort

Ez a stílus megnyugtató kontrasztokkal vesz körül minket. Együtt jelenik meg a modern és a hagyományos, az ultramodern és a kézműves munka jól megfér. Játszik az ellentétekkel, ötvözi a régi elemeket az újakkal.

Természetes kődarabok különböző felületeken például króm és alumínium felületeken láthatóak. Együtt jelenik meg az üveg és a tükör a birkabőr és a pamut fonat. A tervezők szívesen alkalmazzák a norvég motívumokat, geometriai mintákat.

Színek tekintetében a tompa színeket, palaszürkét, grafit szürkét és karamell színt kombinálják a téglavörössel.

Ez a stílus esztétikus dekorációjával a meghitt kényelemérzést, a hagyományos ünnepi érzést ötvözi a modern ünnepi érzéssel.

Álmodozó (Obsession)
Dekoratív, extravagáns, tobzódó, exkluzív, arisztokratikus és nőies

trends-2009_2010-Trend_Collage_obsession

Nőies elegancia találkozik ebben a stílusban a fényűző gazdagsággal. A látvány ízléses és mégis rafinált légkört teremt. Az ívelt vonalak, kiváló minőségű anyagok, ékes díszítés határozzák meg a külső megjelenést. A stílus valami különleges kisugárzással bír.

A színek, rózsaszín, mályva, mahagóni, padlizsán lila és arany. A díszítő motívumok az állatvilágból vett formákkal határozzák meg a dekoráció stílusát.

A felhasznált anyagok is a luxust hangsúlyozzák. A selyem, szatén, ólomkristály, drágakövek, márvány, kiváló minőségű fa egy gyönyörű és ízléses világ megjelenítői. Az alkalmazott stílus elhiteti velünk, hogy ez az elegancia és fényűzés a mindennapi életünk része lehet.

Az alap trendek után nézzük meg 2009 Karácsonyának ünnepi jellegzetességeit.

Karácsonyfa díszítése 2009

lila_fehér díszLila-fehér

A 2009-es karácsonyfa dekorációt is a fenti stílusok ihlethetik meg. A fát a lila különböző árnyalataiban pompázó gömbök. Felhasználhatjuk a gyertyáknál és a dekorációban az elmúlt évi szürke színű kiegészítőket is, kombinálva az új stílusokban megjelenő barnával, krém színnel és sok fehérrel.

Hagyományos, feltűnő és ragyogó

A megszokott ragyogó karácsonyfa díszek mellett a csillogó drót csillagok, üveg jégcsapok és kismadarak teszik széppé a fát.

Persze a giccses túl színes díszítés is megjelenhet 2009 Karácsonyán. Élénk színű gömbök, rikító színű műanyag golyók, vörös és fekete gyertyák, rózsák és ezüstdíszítés.

Karácsonyi ételek 2009

2009-ben az édességek széles skálája jellemzi az ünnepet, csokoládé, kekszek, mézeskalács készítmények, de az ünnepi asztalról nem hiányozhat a kávé és a minőségi sajtok sora sem, mint pl. camembert, gouda vagy kék sajt. Természetes a finom bor és rövidital.

Az új szülők akik először ünnepelnek kisgyermekükkel együtt t parányi, finom dekorációval pl. baba cipő formájú és egyéb kedvességgel teszik emlékezetessé az ünnepet.

Karácsonyi díszítő elemek 2009

Semleges

Általánosságban elmondható, hogy a tendencia egy semleges díszítő elemek gyűjteménye felé irányul, amit az év többi ünnepén is fel lehet használni, természetesen kiegészítve az ünnepre jellemző speciális. Meglepő módon még a gyártók is törekszenek egy időtálló kollekció létrehozására, amelyet a szemet gyönyörködtető karácsonyi díszekkel együtt kínálnak.

“Retro” modern alkalmazások

Természetes, hogy amikor jön a karácsonyfa díszítésének az ideje a régi idők az emlékekkel együtt visszatérnek, modern köntösben. A karácsonyi mesék, a mondókák és a régi díszek visszarepítenek az időben.

A régi játékok új életre kelnek, a zenélő doboz az orosz baba, aminek belsejében újabb és újabb mind kisebb babák vannak, karácsonyi figurák az üveggömbben, a karácsonyi gyertyák melyek havasnak tűnnek mind, mind újra megjelenik a kínálatban is ahogyan a kézműves ezüsttárgyak és a színes angyalkák.

Egész évben használható díszítő elemek

Nagy formátumú fehér vagy bézs padlóvázák.

Agyag szobrok: angyal trombitával, virágok, madarak vagy pillangók.

A gyártók előszeretettel használják a bambusz, gyökér, agyag és kézzel festett gyapjút arra, hogy tárgyaikkal otthonos hangulatot teremtsenek. Természetesen ez nem zárja ki az alumínium, ezüst, kristály vagy rozsdamente acél használatát és nem zárkózunk el az energiatakarékos LED-k alkalmazásától sem.
LED Karácsonyi világítások – La Belle Kft. – labelle.hu

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>