Karácsonyi trendek 2011-2012

Egyedi, szokatlan, elbűvölő, vagy üzleti – bármilyen ünnepről, vagy összejövetelről is legyen szó, személyessé teheti azokat. A 2011/2012 szezonra bora.herke a stylist designer négy alapvető irányt választott a különböző igények és izlések kielégítésére.

  • luxussal kecsegtető bőséges táj,
  • szélesen elterülő szelíd horizont ,
  • energiával telitett elemi erő és
  • virágos könnyedséggel a kellemes kert
Természetközeli stílusok

Bőséges táj (bountiful scenery)

Bountiful Scenery012 Bountiful Scenery01

Egzotikus, kifinomult és extravagáns. Ázsiából és Afrikából származó minőségi kézműves munkák adják meg ennek a bőséges tájnak a körvonalait. Gyöngyöket és értékes köveket használ a díszítéshez. Magas minőségű finoman megmunkált kézműves faragások és ötvös munkák buja virágmotívumokkal, hímzésekkel, etnikai nyomatokkal, batikolt és kimonó mintákkal. Multikulturaliásával, eleganciájával, egy magabiztos és kozmopolita hangulatot tükröz.

Érdekes Magyarországi vetülete lehet ennek a trendnek, hogy az Ázsiai kimonók mintázatából könnyedén asszociálhatunk a kalocsai hímzésekre, vagy az Afrikai vésett és faragott anyagokból a kékfestők igen finom mintázatára.

Folkfashion – Virágmintás divatőrület: kalocsai minta hétköznapra

Kellemes kert (delightful garden)

Delightful Garden01 Delightful Garden02

Sportos, nőies és költői. Ez a üde irány nosztalgikusan eljátszik az ötvenes évekkel és helyezi át egy modern környezetbe. Romantikus világot teremtve meg így, amelynek fő jellemzői az érzékenység, az informalitás és a magabiztosság. Kontrasztos effektek jellemzik, mint a csíkos minta, nyomatok, állatminták, és mindenek előtt virágos motívumok mindezt természetesen szelíd, csábító, könnyed bájjal.

Elemi erő (elemental force)

Element Force02Element Force01

Határozott, erős és nyers. Ezt az archaikus megjelenést a sziklás táj elementáris ereje és a természetben rejlő hatalmasság ihlette. A felületek és minták jellemzően kopottasak, látható rajtuk az idő vas foga. A természetes irány a félig vagy feldolgozatlan alapanyagok megjelenésében található meg. Patina, korrodáltság, szabálytalan és megmunkálatlan felületek jellemzik misztikus és természetes megjelenéssel.

Szelíd horizont (gentle horizon)

Gentle Horizon01 Gentle Horizon02

Rendezett, tárgyilagos és nem kérkedő. Tiszta vonalak és kifejező anyagok jellemzik ezt a modern stílust a purista jegyekkel. Néhány tárgy és a nagy felületek csillogása jellemzi ezt a stílust, ahol fontos kapcsolat jön létre a finom és rusztikus, a természetes és művi ellentétek közt így teremtve meg egy finom, hívogató, harmonikus légkört.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>