Karácsonyi trendek 2012-2013

SZÍNEK Az elkövetkező szezon kulcsszava. Intenzív és erős tónusok, egy optimista és jövő orientált világnézet emocionális közvetítői. Ezek minden stílusirányzatba magabiztosan behatolva alakítják ki azok karakterét.

A színek és dekorációk áthatják a mindennapokat. Az ünnepi dekorációs stílusirányzatok egyéni értelmezéseiben megjelenhet a “személyre szabott” ünnep – finom és visszafogott stílus a Puha Felhő (SOFT CLOUD), a természetes frissességgel töltött Szeszélyes Népi (FANCY FOLK), egy luxus csillogással a Késő Esti Ragyogás (LATE NIGHT GLAM) intenzív és színekkelteli Hűvös Vibrálás (COOL VIBRANCY).

A Christmasworld karácsonyi trendjei a legújabb stílusirányzatok alapján alakulnak a nemzetközi divat és design hatására. Ezek tendenciáiból már ma is látható, hogy milyen irányzatok valósulnak meg, erősödnek fel a következő szezonban. Az új trend színek mellett természetesen nagyon fontosak a fények, anyagok, és ezek kölcsönhatása amik együttesen jellemzőek egy-egy stílusirányzatra. Fénylő színek gondoskodnak tehát arról hogy ezekben a stílusokban jól érzékelhetőek legyenek a mélységek, kontrasztok, és az összhatás, csakúgy mint a felületek csillogása és az érdekes textúrák.

A trendeket, színeket és anyagokat összegyűjtő táblázat jól használható iránytű, hogy az elkövetkezendő időszakban milyen főbb irányvonalak mentén haladjunk a Karácsonyi design világában.

Színek, anyagok, stílusirányzatok 2012

Szeszélyes Népi (FANCY FOLK)

Vibrálóan eleven, mégis nyugodt. A szeretet uralja, kreatívitás és természetesség dominál benne. FANCY FOLK karakterét a kézműves termékek és megjelenés adja. Népi hagyomány és tradícionális témák modern interpretációban. Virágos, kézműves és kissé giccses megjelenésével válik érzelmileg humorossá. A tradicionális népi művészet és a tiszta természetesség eredménye romantikus hangulat lesz.

SZÍNEI Fényes, színes és természetes. A Fancy Folk felpezsdítő romantikája erőteljes tónusú színek kombinációját használja mint a fuxia virágának sötét rózsaszínje, mély erdő zöld, világos égszínkék és pipacs piros, sötét szikla szürke és mély aranyló okkersárga.

ANYAGAI természetes hamisítatlan autentikus érzést kölcsönöznek a tárgyaknak az élettel teli anyagok, a szabálytalan textúrák, a színezett és természetes fa és a bőr. Tradícionális motívumok újragondolása és vegyítése a modernnel, fafaragásokban, intarziákban, festményekben és pachwork munkákban. Előnyös benne a használt patinás megjelenés, egészen a teljesen elhasználtig. Kockás stilizált díszek, patcwork, hímzés, műanyag egyszerű minták.

Divatos ajándéka lehet: pachwork ágytakaró, intarziás dobozok, fából faragott sakk készlet, faragott pipa, szobor, kötött sapka és sál

Borajánló: Kézműves borok, ürmös bor, hagyományos eljárással készített pezsgők
Karácsonyi fénye: a tipikusan hagyományos izzót használó színes fényfüzér.

Puha Felhő (SOFT CLOUD)

Harmónia és elegancia. Egy érzékeny karakter bújik meg a SOFT CLOUD stílusirányzat mögött. Ez a gyengéd megjelenés a női érintésből született, fűvösen tartózkodó ugyanakkor világos, üde, áttetsző és pókháló finomságú. A szelíd megjelenését egy melegebb megvilágítás egészíti ki, ez mintegy puhán beburkolja, finoman lekerekíti a formákat. A magabiztos nyugalom tükröződik a finoman domborodó sziluetteken, érzékeny és érzéki a hullámzó tónusaival.

SZÍNEI Ez a kedves gyengédség, igen finom színek használatát hozza. Könnyed harmónikus színpaletta semleges árnyalatokkal, tejszerű pasztelekkel és meleg tejszínes fehérekkel. A természetes fehér, a krémfehér, a sárgabarack, a homokszürke, csakúgy mint a tengerzöld és szürkés rózsaszín egy igen halvány árnyalata alkotják színeit.

ANYAGAI Anyagaiban szintén érzékeny és zárkózott. Száraz púderes felületek és matt selymes csillogás ad ennek a stílusnak egy kifinomult, romlatlan hatást. Gyengéd virágelemekkel és magasfényű felületek könnyed takarásban, tejüvegszerűen, opálosan átlátható üveg tejszerű takarásokkal. Finom, lágy anyagok uralkodó méretekkel. Leplek takarása, selyem hatású szegélyek, elegáns körkörös csipke, díszíti ezt a nőies stílust.

Késő Esti Ragyogás (LATE NIGHT GLAM)

Vonzó és kívánatos. Ez a lélegzetelállítóan elegáns megjelenés a csillogás, a disco és a 70-es elegáns stílusát vegyíti. Látványos, káprázatos, fényűző, exkluzív és érzéki – mindemellett mindig könnyed. Dekorációs elemeiben rafináltság és modernség. A LATE NIGHT GLAM stílus megközelítésében az ünnep nem rutinszerű, hanem igen különleges alkalom.

SZÍNEI Intenzív meleg színeket használ misztikus és egzotikus csillogással. Sötétbarna, sötét szilva és kaviár fekete adják az alapot egy rozsaszín-orchidea, egy igen kifejező mandarin és a modern arany árnyalataihoz.

ANYAGAI Rengeteg fényes üveg és fémes anyag határozza meg díszítőelemeit. Exkluzív megjelenéséhez hozzá tartozik a flitteres, csillogó, szemet kápráztató villódzó, csillogó gyöngyökkel való megjelenés. Nagy fényességű csillogó, matt és patinás arany felületek váltják egymást. Kristály, szőrme, bőr, és finom textíliák, mint a szatén és bársony.

Hűvös Vibrálás (COOL VIBRANCY)

Élénk és merész. Erőteljes színek kombinációja egyszerű formavilággal. COOL VIBRANCY optimizmust és életerőt sugároz. Megjelenésében a csúcs minőséget képviseli, tiszta és növekvő. Az intenzív erőteljessége mint ha fényt sugározna. Minimalista formák, egyszínű felületek jellemzik. Geometrikus mintájú grafikák , mintázatok és grafikai kísérletezések színátfedések jellemzik. A fény-árnyék hatások, valamint a különféle takarások vonzzák a szemet.

SZÍNEI majdhogynem világító fluoreszcens intenzításúak, a sorozat színei különösen vidámak. Ragyogó fehér, napsárga, csillogó smaragdzöld és kihívó rózsaszín mind világítóan üde színek. A sötét tintakék és a sötét türkizkék tónus pedig jó kontrasztot ad a világító színeknek.

ANYAGAI Az új, merész színválasztás igen jó minőségű anyagokkal és kiváló design-al párosul. Tükrök, üvegek és műanyag üvegek mind nagy jelentőséggel bírnak az ultramodern design-irányzat megjelenésében. A csillogás és matt felületek kontrasztja vonzzák a szemet. Minőségi műanyagok, gumi, bőr, taft és finom gyapjú biztosítja a tapintható exkluzív hatást.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>